divendres, 3 de gener del 2020

Kashan i desert Maranjab

Disposem d'una tarda i un matí per visitar aquesta encantadora ciutat amb un casc antic replet de cases i banys històrics. La primera visita és la mesquita Agha Borzog, construïda al S. XIX, que ja no s'utilitza com a espai de culte. Aquest complex de quatre pisos, amb un gran pati excavat, una austera cúpula, minarets i torres del vent molt altes, em sorprèn, és realment senzilla però molt bonica.


Després anem a passejar pel laberíntic basar ple de botigues de catifes, roba, espècies, joies, i quasi qualsevol cosa que hi vulguem comprar, entre les quals podem trobar mesquites, madrasses i antics hammans. Anem a prendre el te a l'agradable Hamman-e Khan, uns antics banys reconvertits en teteria.


El Hammam-e Sultan Mir Ahmad, construït fa 500 anys, és un exemple perfecte de com eren els banys públics iranians. Es poden veure unes quantes sales, amb vistoses cúpules i mosaics que recobreixen les seves parets. També podem contemplar unes vistes de la ciutat des del sostre d'aquesta construcció.


Visitem Khan-e Tabatabaei, una casa construïda cap al 1880, distribuïda al voltant de quatre patis. Té un gran estany amb fonts, colorits vitralls a les finestres que donen al pati principal i elaborats relleus de pedra.


A la tarda fem una petita excursió al desert de maranjab on veiem un salar i la posta de sol des de les dunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada