dissabte, 4 de gener del 2020

Qom

Arribem a Qom al vespre i anem a sopar a un local de menjar ràpid. Es nota que aquí no estan habituats a què els turistes estrangers hi passin la nit, la majoria visiten la ciutat en una excursió ràpida d'un dia des de Teheran o de pas cap a Kashan.

Iran de dol s'omple de banderes negres
Qom és la segona ciutat santa d'Iran ja que alberga el santuari Hazrat-e Masumeh i els clergues que governen el país. Aquí es nota el pes de la religió, veiem les dones totes vestides de negre, completament tapades, i els homes amb túnica i turbants negres o blancs segons els seu rang. Visitem el santuari Hazrat-e Masumeh, el centre físic i espiritual de la ciutat. En aquest santuari hi ha la sepultura de la germana de Reza, el 8è imam xiïta. Com que som estrangers i no musulmans només podem accedir als patis, acompanyats d'un guia, i les dones hem de posar-nos un shador. Veiem les estructures recobertes de mosaics blaus que envolten un enorme pati i la gran cúpula daurada, tret distintiu d'aquest lloc de peregrinació. 


Travessem la gran plaça de vianants Astane per anar a la mesquita de l'Imam Hassan. Al quedar aïllada, sense construccions al seu costat, tenim una bonica imatge de la mesquita amb la seva cúpula i minarets decorats amb motius geomètrics blaus i ocres.


Finalment passegem per l'antic basar, centre neuràlgic de la ciutat i un dels més autèntics d'Iran.


Acabada la visita agafem un bus públic per anar a Teheran ... hem d'esperar força estona dalt del bus ja que surt quan s'omple ... i tarda una hora i mitja fins a la capital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada