dimarts, 26 de novembre del 2019

Manila

El primer dia a Filipines visitem Manila, la seva capital. Manila té l'ambient típic de les ciutats asiàtiques, és sorollosa, caòtica, amb molt moviment pel carrer i plena de cables. Comencem passejant pel Parc Rizal, en el centre de Manila, un gran parc amb jardins, llacs, arbres i camins pavimentats. L'element principal del parc és el monument dedicat a José Rizal, heroi nacional que els espanyols van executar durant l'època de la colònia, precisament en aquest parc.


Després anem a Intramuros, la fortalesa emmurallada construïda durant la dominació espanyola sobre un antic assentament islàmic. Encara queda part de la muralla, cases de pedra de l'època colonial amb fantàstics patis, esglésies i la catedral.


La principal atracció d'Intramuros és el Fuerte de Santiago. Dins hi ha jardins, places i fonts que porten a un llac amb nenúfars i una porta amb un arc. Dins hi ha el mausoleu de Rizal, metge, escriptor i heroi nacional, i un museu dedicat a la seva història.


Anem a dinar a Chinatown, el barri xinès més antic del món i una de les parts més antigues de Manila, delimitat per dos arcs.


Finalment visitem el Cementiri Xinès, on els ciutadans xinesos més rics estan enterrats amb totes les comoditats en enormes mausoleus que semblen xalets.



A Manila descobrim alguns dels vehicles típics de Filipines, els tricicles, motos amb sidecar, i els jeepneys, unes furgonetes de la II Guerra Mundial que s'han adaptat i ara s'utilitzen com a busos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada