divendres, 29 de novembre del 2019

Sagada

Dues hores i mitja, atrapats entre les motxilles, travessant un paisatge d'impressionants muntanyes verdes en un jeepney, ens porten fins a Sagada. Aquí la colonització va tenir poca influència i és un dels pocs llocs de Filipines que conserva intacta una cultura pròpia, la igorot.

Sagada és un poble de muntanya, la seva economia és basa sobretot en l'agricultura. Les muntanyes de pedra calcària, les coves, les cascades i els famosos fèretres penjats fan que poc a poc vagi creixent la indústria del turisme. 

Només disposem d'un dia per visitar aquest poble amb cases pintades d'alegres colors i ben cuidat, que, personalment, em sembla encantador.

Comencem visitant la cova Lumiang, plena de fèretres que es creu que poden tenir fins a 500 anys d'antiguitat, aquí s'enterraven els animistes que és podien permetre sacrificar fins a 20 porcs i el triple de pollastres. La zona on hi ha els fèretres està vallada per a protegir-los d'alguns turistes que en algun moment van pensar que un os podria ser un magnífic souvenir ...

Després anem a la cova Sumaging, un lent i difícil descens per una baixada amb molt pendent entre pedres relliscoses i fang ens permet arribar a les primeres formacions rocoses, l'elefant i la reina. 

A partir d'aquí seguim baixant entre roques i petites llacunes d'aigua freda i podem veure espais de conte a la llum dels fanals que porten els guies.

La pujada és tan dura com la baixada però la visita ha valgut molt la pena.

A la tarda anem a l'Echo Valley a veure els fèretres penjats a les parets de la muntanya per estar més a prop del cel. Des d'aquí només se'n veuen una vintena però n'hi ha molts més a tota la muntanya encara que el camí per veure'ls és de difícil accés. 

De tornada al poble passem pel cementiri, de tombes molt senzilles, amb les restes de petites fogueres, davant de cada una, que encenen per celebrar el dia de Tots Sants.

També visitem la petita església amb el que em sembla una recreació amb roques, a l'altar, de les muntanyes de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada