dilluns, 3 d’agost del 2020

Lisboa i tornada

Només disposem d'un matí per visitar Lisboa. Després de caminar cap al centre i esmorzar "Bolos de nata", uns pastissets de crema típics de Portugal que estan boníssims, veiem passar un bus molt estrany que ens dona una idea ...


Per aprofitar el matí farem una visita ràpida per terra i per aigua amb l'Hippotrip, un vehicle amfibi que fa un recorregut pel centre històric de Lisboa i després entra al riu Tajo per on navega una estona.


La visita comença molt a prop del pont 25 d'abril, que travessa el riu Tajo i recorda molt el Golden Gate de San Francisco, ja que els dos ponts tenen estructures similars, encara que no n'és una rèplica. Al fons, en un turó, es distingeix una rèplica, ara sí, del Crist de Río de Janeiro, que es va erigir en agraïment perquè Portugal no va entrar a la II Guerra Mundial.


Durant el trajecte pel centre veiem unes quantes places, con la plaça del comerç, la més gran de Portugal, i monuments, i ens expliquen la història de la ciutat, sobretot del terratrèmol i tsunami de l'any 1755 que la va destruir quasi tota, i el pla de reconstrucció del Marquès de Pombal, que contempla la seva obra des de dalt de la columna que hi ha a la plaça que porta el seu nom.


Finalment entrem a l'aigua i comencem a navegar pel Tajo, de nou veiem el pont 25 d'abril, el monument als descobriments i la Torre de Belém. Naveguen una estona i la guia ens mostra el punt on el Tajo desemboca al mar. Tornem cap a terra, s'acaba el tour.


Decidim anar al Convento do Carmo, avui en dia en ruïnes, a causa del terratrèmol del 1755, del que va ser l'església gòtica més gran de Lisboa. Des d'aquí, i de l'accés a l'elevador de Santa Justa, un ascensor construït a principis del segle passat, tenim unes vistes privilegiades de la ciutat.


Tornem amb metro cap a l'aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona.


Han estat vuit dies fantàstics per l'Algarve, un paradís que hem pogut gaudir en un moment de poc turisme, i un matí a Lisboa que ens ha permès fer-nos una idea de tots els atractius pels quals cal tornar a aquesta ciutat i dedicar-li més temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada