dimecres, 13 de juliol del 2022

Materuni i Kikuletwa

Avui hem contractat una excursió per anar a les aigües termals Kikuletwa i, com que passarem per davant del Kilimanjaro, preguntem si podem parar a algun lloc des d'on es vegi i visitar algun poble de la zona, finalment acordem que ens portarà a Materuni des d'on es pot fer una petita caminada a una cascada. Quan estem passant per davant de l'aeroport Kilimanjaro veiem un petit tornado, i, poc després, n'apareixen més, ens diuen que en aquesta zona és molt habitual perquè no hi ha res.


Comencem a distingir el Kilimanjaro, fa una estona el cim estava tapat però és va obrint, i ens parem per poder fer fotos.


Seguim cap a Materuni, el paisatge va canviant, és molt verd i hi ha molts plataners. El camí és dolent, estem pujant i hi ha molts sotracs. Anem veient cases entre la vegetació, finalment arribem. Estem a 1600 msnm, a l'últim poble abans d'entrar al PN del Kilimanjaro. Aquí hi viuen la tribu chagga, són grangers i cultiven cafè, patates, bananes i altres fruites com l'alvocat, el mango o el maracujà. Estem en un bosc tropical, aquí hi plou bastant i el camí estarà enfangat.


La caminada comença per una pista que fa baixada i que està una mica enfangada. La vegetació és espessa i amb uns verds molt vius, passem pel costat de plataners i algunes cases. Tornem a veure camaleons.


Una estona després es comença a sentir el soroll de l'aigua i veiem el riu, per sobre del qual, lluny, es distingeix la cascada.


Per arribar-hi cal enfilar-se per un caminet amb molt de fang, que rellisca menys del que sembla. Ens hi anem acostant, cada vegada que aixeco la vista la veig més a prop fins que es veu la cascada sencera, un salt impressionant.


Tornem enrere. Pel camí, darrera les muntanyes, es torna a veure el cim del Kilimanjaro, ara més destapat.


Arribem al poble i ens mostren com preparen els grans de cafè, com els torren i com el molen, tot acompanyat de diferents cançons i ritmes. Deixem enrere Materuni i anem cap a Kikuletwa. El camí és una llarga pista de terra. Passem per davant d'algunes cases i veiem molts nens que ens saluden al crit de "Muzungu", blancs, i "Pipi", caramels. Ara les vistes del Kilimanjaro són espectaculars.


Ja és mitja tarda, arribem a la zona d'aigües termals i dinem. El lloc és un petit i tranquil racó d'aigües turqueses transparents entre les enormes arrels dels arbres que l'envolten. L'aigua, d'origen subterrani, que crea una petita corrent, no és calenta però tampoc freda.


Em tiro a l'aigua, el bany és molt agradable. Hi ha un pal, una mena de gronxador, del que et pots agafar amb les mans i tirar-te. Em fa una mica de respecte però decideixo provar-ho, la sensació és molt xula.


Abans de tornar cap a Arusha veiem una bonica posta de sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada