dimarts, 10 de desembre del 2019

Riu subterrani de Puerto Princesa

Considerat una de les 7 meravelles naturals del món, és el segon riu subterrani navegable més llarg del món. Dels 8 km navegables, només un kilòmetre i mig està obert al públic.


Des del port de Sabang agafem un vaixell que ens porta a una platja al costat de la desembocadura del riu, són uns 20 minuts en unes aigües força mogudes ... sort que m'he pres una Biodramina ...


Baixem a la platja i travessem un tros de bosc per un caminet, aquí agafem una barca a rems, per a deu persones, que ens endinsarà a la cova per la que transcorre el riu.


L'entrada a la cova es veu petita però un cop dins dona pas a un ampli espai, amb sostres molt alts.


A la cova, només il·luminada per la llanterna del remer, veiem tot de formacions rocoses amb estalactites, estalagmites i columnes, moltes d'elles amb noms més o menys encertats.


En aquesta cova hi viuen una gran quantitat d'espècies autòctones de la zona i algunes en perill d'extinció, entre elles dues espècies de ratpenats i serps.


Tot el recorregut dona sensació de pau i tranquil·litat. El silenci, només trencat per les palades del rem, les explicacions del remer i l'audioguia, es fa present tota l'estona.


Arribem al final del trajecte i la barca fa mitja volta per reemprendre el mateix camí de retorn. Al final del túnel es fa la llum i sortim de nou al llac per on hem entrat.


De nou cap a la platja i una altra vegada a la mateixa barca per tornar al port de Sabang. Ha estat una visita curiosa, molt relaxant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada