divendres, 27 de desembre del 2019

Última escapada del 2019!

Per acabar aquest 2019 faré una última escapada abans d'acabar l'excedència i tornar a la feina ... Aquesta vegada vaig una mica més a prop però, tot i així, el trajecte per arribar a la destinació final inclou una escala a Doha (Qatar).

Arribo, em trobo amb el grup i agafo el segon vol del dia, o més ben dit, de la nit ... cap a Teheran!

Segurament serà el viatge amb més impacte cultural dels que hauré fet aquest any. Iran és un estat teocràtic amb la religió islàmica com a religió oficial i regeix molta part de les lleis del país. Pel fet de ser dona, encara que turista, m'afecta a la manera com he de vestir, amb mocador al cap, mànigues i pantalons llargs, sense escots i roba més aviat ampla amb jersei, vestit o faldilla per sota el cul ... sort que és hivern!

Un cop a Teheran toca fer els tràmits per aconseguir el visat de turista ... tarden dues hores i mitja ... em sorprèn gratament que hi ha una sala amb taules, cadires i sofàs que fan l'espera més còmode ... 

Com a curiositat, sabeu quin dia és avui? És el 6 de dei (nom del desè mes, i inici de l'hivern) de l'any 1398! He retrocedit en el temps? No! El que passa és que a Iran (també a Afganistan) utilitzen el calendari persa. L'any comença el dia de l'equinocci de primavera, el nostre 21 de març, i té 12 mesos, els sis primers de 31 dies, els cinc següents de 30 i el darrer de 29 o 30 segons si és o no any de traspàs. I els anys es compten a partir de l'any 622 dC del nostre calendari.

Són les 6 AM, fa 16 hores i mitja que he sortit de casa ... agafem un taxi que ens porta a l'aeroport domèstic per agafar el tercer i últim vol, cap a Shiraz!


Arribem a Shiraz on ens esperen amb una furgoneta per portar-nos a l'hotel ... són les 12 del migdia, dues hores i mitja més tard que a casa ... fa 22 hores i mitja que he sortit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada