dilluns, 27 de juliol del 2020

Caiac per Ria Formosa i Tavira

Anem cap a la praia de Faro, aquest matí farem una sortida amb caiac per la Ria Formosa.


La praia de Faro és una llarga llengua de terra a l'extrem més occidental de la Ria, que juntament amb les illes separen aquests canals del mar obert, l'aigua està tranquil·la i s'avança fàcilment.


La resseguim fins el final, aquí ens aturem a banyar-nos i veiem els corrents d'aigua que es formen, ara la marea està baixant i això fa que siguin més forts i no puguem creuar a l'Illa Deserta, la següent barrera entre la Ria i el mar.


Després de banyar-nos i jugar una estona a deixar-nos portar pel corrent tornem als caiacs. Anem una mica enrere i després creuem el canal cap al centre de la Ria, per aquí hi ha molts canals d'aigua entre llengües de terra pels que es pot passar quan hi ha marea alta. Veiem vivers d'ostres i ens hi apropem.


Recorrem una estona aquesta canals i tornem a la platja per finalitzar el recorregut en caiac, han estat quasi tres hores i mitja.


A la tarda anem cap a Tavira, un poblet travessat pel riu Gilão que queda més a l'est.  Agafem un ferri que ens porta a l'illa Tavira, una de les més orientals que fan de barrera entre la Ria Formosa i el mar obert.


Ens banyem en una immensa platja de sorra blanca. L'aigua, tot i que està una mica moguda, és ben transparent. Després del bany passegem una mica per l'illa per veure'n l'interior i la costa que dona a la Ria.


Tornem a Tavira i passegem pels carrers empedrats del centre, creuem el famós pont romà que ens regala una bonica posta de sol i veiem uns carrers animats, plens de taules parades per sopar al mig dels carrers, tant si són amples com si són estrets. És un poble molt animat en el que es respira un ambient molt agradable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada