dijous, 9 de juliol del 2020

Caminada a Cala Bóquer

Fins ara les meves escapades a Mallorca havien estat durant el mes de desembre. No està malament gaudir de l'illa fora de temporada i aprofitar per descobrir la Serra de Tramuntana, Palma, l'Albufera, les coves o alguns poblets d'interior sense massa gent ... però també és cert que no pots gaudir de les seves cales i platges ... Aquest estrany estiu em dona l'oportunitat de retrobar-me, finalment, amb la Cristina i conèixer aquesta cara de Mallorca sense tanta massificació. 


El primer dia i mig fem relax a dues platges a les quals s'arriba en cotxe. La Cala Portals Vells es troba en un entorn natural a la zona est de l'illa. Són dues petites cales connectades, es veuen unes coves enormes excavades a la roca. Hi ha força gent, l'espai és petit i està força massificat. L'aigua, que des de lluny es veu de color turquesa, està molt neta i transparent.


Anem cap a la badia d'Alcúdia i des de Cala s'Estanyol accedim a l'Arenal de Sa Canova, una platja llarga i estreta, sense construccions, amb la Serra de Tramuntana que es dibuixa darrera el mar i força presència de posidònia. Aquí hi ha poca gent i ens podem mantenir a prou distància els uns dels altres per fer-nos la il·lusió que estem soles ...


Avui fem una caminada des de Port de Pollença fins a Cala Bóquer que es troba a 4 km. El camí, que travessa a l'altra banda del Cap de Formentor, passa entremig de dues grans roques i mostra boniques vistes de Port de Pollença, quan mires enrere, mentre que al davant es va obrint cap a una cala verge, és espectacular! Tardem una hora en arribar.


En aquesta cala esperem trobar-hi com a molt un parell de cabres ... i si! Hi són! Però acompanyades de força més gent del que ens esperàvem. Les aigües turqueses són tant transparents que ens permeten veure bé les enormes pedres que anem trepitjant mentre entrem a l'aigua i uns quants peixos, alguns dels quals se'ns acosten a les cames i peus per treure'ns les pells mortes.


Una hora a l'aigua i desfem el camí per anar a dinar. A la tarda anem a fer una passejada per Biniamar, un petit poble d'interior tranquil i amb molt d'encant, que té una església inacabada.


L'agradable passejada a la Comuna de Biniamar, d'uns 4 km entre anar i tornar, transcorre per un bosc, al costat d'un torrent sec.


2 comentaris: