dimecres, 29 de juliol del 2020

Caminada de Monchique a Foia

La via Algarviana és un GR que recorre 300 km travessant tot l'Algarve de nord-est a sud-oest. Diuen que alguns dels trams més bonics es troben a Monchique, per això avui hem anat cap aquest poblet d'interior per fer-ne un petit tros fins a Foia, un pic de 902 m d'altitud que ofereix bones vistes de tot el litoral. El camí són uns 4 km d'ascensió continuada però sense pendents exagerats i cap tipus de dificultat. A l'inici creuem un bonic bosc amb arbres i falgueres.


El paisatge canvia ràpidament i el camí transcorre entre boscos d'eucaliptus que són encara petits i no li proporcionen ombra.


A l'últim tram el bosc desapareix donant pas a un paisatge més muntanyós i que ofereix bones panoràmiques cap aquesta part de l'interior de l'Algarve formada per petites ondulacions.


Arribem a dalt, han estat unes dues hores d'ascensió amb parades incloses. Des del mirador podem veure la costa sud de Portugal, llàstima que hi hagi boirina de fons ...


Després de dinar i descansar una estona tornem a baixar pel mateix camí, ara tardem només una hora. I, merescudament, fem una estona de piscina.


Abans de tornar cap a Lagos fem una passejada per Monchique que resulta ser un poblet encantador amb carrers empedrats estrets i cases blanques amb el contorn de les portes i les finestres pintades de colors.


Arribem a Lagos i fem una passejada pel centre. Hi ha molt ambient, gent pel carrer, artistes fent espectacles a la plaça i moltes botigues i restaurants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada