dijous, 30 de juliol del 2020

Ponta da Piedade i coves marines

Sortim aviat al matí cap a la Praia da Forte da Bandeira, al costat de l'homònim fort del S. XVII, per fer una excursió en caiac per tal de descobrir els penya-segats i coves de Ponta da Piedade, a la costa de Lagos.

Forte da Bandeira

Amb el guia anem resseguint la costa de Ponta da Piedade, entrem a les cales i coves, passem per ponts naturals i admirem aquestes obres que ha esculpit la natura.


El mar està tranquil i és fàcil moure's, naveguem durant aproximadament una hora i mitja fins una cala on baixem dels caiacs i ens banyem una estona.




A la tornada lliguen els caiacs a la llanxa de suport que ens ha estat seguint tota l'estona i ens endinsa al mar de manera que ara veiem els penya-segats de lluny, en mitja hora tornem a ser a la platja d'on hem sortit aquest matí.


A la tarda hem contractat una navegació en speed boat per descobrir la costa a l'est de Lagos fins la cova de Benagil. Visitarem aquesta cova i algunes altres.


Naveguem fins la cova de Benagil, una cova immensa a la qual es pot accedir per dues entrades i que té un forat al sostre. Dins de la cova hi ha una immensa platja de sorra que està plena de gent que hi ha arribat nedant, en caiac, fent paddle surf, en barca ...


De tornada a Lagos entrem en algunes coves més. El guia ens va dient el nom de les platges, cales, formacions rocoses i coves que passem, i ens explica que hi ha un camí que permet recórrer aquests penya-segats des de Carvoeiro fins a Praia Marinha, la que es troba després de la Praia de Benagil ... ja tenim pla per demà!


Arribem a Lagos i ens dirigim a la Praia do Porto de Mós, una gran platja a l'altre costat de Ponta da Piedade.


Per acabar el dia anem a veure la posta de sol des de Ponta da Piedade. Com ens han dit, des d'aquí no veiem pondre's el sol darrera el mar però val la pena veure els colors que tenyeixen els penya-segats en aquest moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada