dimarts, 13 d’agost del 2019

Bucarest

Avui toca visita a Bucarest, la capital de Romania. Estem allotjats a la Ciutat Vella, al costat del riu, comencem la visita a la Plaça Unirii, una cruïlla d'avingudes molt circulada entre enormes fonts amb sortidors que giren, fan arcs o canvien d'alçada ... llàstima que estan netejant la font central i avui no funciona ...

Font central amb el parlament al fons
Plaça Unirii
Després anem cap al Parlament, un edifici enorme, l'Opera, el Park Cimisgiu amb un llac d'extensió considerable i l'Ateneu, abans d'arribar a la Plaça de la Revolució amb l'ex Palau Presidencial i un immens Obelisc en memòria de les víctimes de la revolució que va propiciar el canvi de règim el 1989.

Parlament
Ópera
Parc Cimisgiu
Obelisc
Fem una parada per hidratar-nos, avui a Bucarest les temperatures passen de 35°, i anem cap a la Plaça Universitat per, seguidament, passejar pels carrers de la ciutat vella i visitar un parell d'esglésies ortodoxes i dinar.

Església ortodoxa a la ciutat vella
Dediquem la tarda a fer compres, passejar o descansar ... A la nit les fonts estan il·luminades amb llums de colors, tornem a veure la plaça Unirii.


La meva impressió de la ciutat és que té edificis monumentals antics, alguns ben cuidats, altres en fase de restauració i alguns més deixats, però el que més m'ha sorprès és la gran quantitat de parcs i fonts que hi ha.

Contrast d'edificis antic i modern
Demà serà un dia de trasllats, deixem Romania i entrem a Bulgària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada