dimarts, 6 d’agost del 2019

Castell de Bran i fortalesa de Rasnov

Avui seguim fent visita cultural pels entorns de Brasov.

La primera parada és el castell de Bran,  conegut per ser el castell del comte Dràcula, però ... això és així? Segons el llibre Dràcula vivia a Transilvania i la descripció del castell, i el que es mostra a les pel·lícules, pot fer pensar en el castell de Bran ... però el personatge en qui s' inspira, Vlad Temple, conegut com l'empalador no va viure en aquest castell, ni tan sols a Transilvania!

Castell de Bran

El castell situat dalt d'una roca blanca es mostra imponent. Per dins és sobri però agradable i acollidor, sobretot el seu pati interior. Les vistes a les muntanyes, boscos i cases del voltant són immillorables!

Vistes des del castell

Després anem a Rasnov, la primera imatge del poble amb l'església i el seu campanar sota les lletres blanques i la fortalesa que es troben dalt la muntanya em sembla preciosa ...

Rasnov

Pugem i entrem a la fortalesa. La muralla es manté en peu però per dins està en part enrunada, això no li treu encant ni ens impedeix imaginar-nos-la en el seu temps d'esplendor. Les vistes són fabuloses i alguns racons ben cuidats ens transporten en el temps.

Interior de la fortalesa

Tornem a Brasov, entrem a la ciutat vella resseguint la muralla i pugem a les torres blanca i negra que ens ofereixen bones vistes del casc antic i la catedral negra.

Vista de l'església negra des de la torre negra

1 comentari: