divendres, 23 d’agost del 2019

Els 7 llacs de Rila

Ens acomiadem molt aviat del monestir de Rila, a aquesta hora hi ha calma absoluta, per anar a l'inici de la ruta dels 7 llacs que es troba a poc menys de 2h en cotxe.

Monestir de Rila de matinada
Els Set Llacs de Rila són un grup de llacs d'origen glaciar que es troben a diferents altituds entre 2100 i 2534 msnm i es comuniquen entre ells per rierols, formant una espècie d'esglaons naturals gegants. El llac més baix és el naixement del riu Dzherman.

Pujant amb el telecadira
Deixem el cotxe a la base del telecadira que ens porta a 2100 msnm, on comencem el trekking. El trajecte en telecadira, d'uns 3 km, salva un desnivell de 500 m i dura uns 20 minuts. A banda i banda veiem avets enormes, davant nostre les muntanyes del PN de Rila i per tot el camí mates amb flors roses que li donen color.


Comencem la caminada a l'estació Sedemte Esera.  Hi ha una ruta circular, nosaltres comencem pujant pel camí que va vorejant els llacs, més llarg però amb menys pendent. Comencem amb una pujada que ràpidament ens acosta al primer llac el Dolnoto Ezero (llac de baix).

Vistes del primer llac
Pugem una mica i ens trobem el segon, Ribnoto Ezer (llac de Pesca), amb una cabana al seu costat, seguim un camí al costat del llac.

Vistes del segon llac
Pugem una mica més fins arribar al tercer llac, Trilistnika (el trèvol), enmig d'una vall envoltada de muntanyes ... quina passada d'entorn!!!

Vistes del tercer llac
Seguim caminant i molt a prop ens trobem el quart, Bliznaka (el bessó).

Vistes del quart llac
A partir d'aquí torna a haver-hi un fort pendent. Abans d'arribar al cinquè llac el camí es desvia cap a una petita cascada.


Una mica més amunt trobem el cinquè llac, Babreka (el ronyó), el nom es deu a la forma, s'aprecia molt bé des de dalt.

Vistes del cinquè llac
A partir del cinquè llac, fins el final, queda el tros de camí més dur, són uns 200 m de desnivell en 1 km, amb trossos de camí amb sorra i pedres que rellisquen, però estic decidida a pujar, vull arribar a dalt! Comencem l'ascens, primer fins el sisè llac, Okoto (l'ull).

Vistes del sisè llac

I finalment arribem al setè, Sulzata (la llàgrima) i al punt més alt de la ruta, Ezeren Vrukh, a 2559 msnm, des d'on hi ha unes vistes fabuloses dels set llacs.

Vistes del setè llac


Baixem, dinem i descansem una estona al sisè llac abans d'emprendre el camí de retorn. Fins el cinquè llac el camí és el mateix d'anada. Passem per un camí al costat del cinquè llac i comencem a baixar per un camí més curt que el d'anada i que ens ofereix vistes aèries dels llacs.


Arribem al telecadira i l'agafem per baixar a la base, on tenim el cotxe, i anar cap a Sofia, etapa final del viatge.


Ha estat una excursió fantàstica, molt recomanable!!!



5 comentaris: