dijous, 15 d’agost del 2019

Veliko Tarnovo i Arbanasi

Veliko Tarnovo, fundada pels tracis, va ser la capital de l'imperi búlgar entre els S. XII i XIV. Situada en un meandre del riu Yantra, les cases del centre històric formen una mena d'amfiteatre, val la pena perdre's pels seus carrerons encantadors de cases amb balconades de fusta i plantes enfiladisses.

Vistes de Veliko Tarnovo
A l'altre costat del riu veiem una estàtua enorme que de seguida ens crida l'atenció, són quatre genets amb els seus cavalls representant la dinastia Asen que va donar esplendor a l'imperi búlgar. Anem a veure-la de prop, és immensa!

Monument dinastia Asen
A l'extrem del meandre visitem les ruïnes de la impressionant fortalesa Tsarevets, la més important del país. Es pot passejar seguint les muralles, pujar a algunes torres reconstruïdes, passejar pels jardins o visitar l'Església del Patriarcat, situada dalt del turó, amb les seves pintures modernes.

Fortalesa de Tsarevets
Als peus de la fortalesa es troba el barri d'Asenova, la part més antiga de Veliko Tarnovo, que amaga algunes esglésies bizantines interessants ...

Vistes d'Asenova
Visitem l'església dels 40 màrtirs, la de Sant Pere i Sant Pau, la de Sant Demetri i la de Sant George. Encara que molt reconstruïdes, algunes conserven frescos espectaculars.

Esglésies d'Asenova
Després fem una caminada d'uns 5 km, primer travessa el riu i després puja muntanya amunt entre boscos i matolls, fins a Arbanasi.

Vistes del camí
Arbanasi és un petit poble amb algunes de les esglésies ortodoxes dels S. XVI i XVII amb pintures murals més ben conservades. Visitem l'església dels arcàngels Miquel i Gabriel, la de St George i la de la Nativitat, la més impactant de totes.

Església de la Nativitat
També visitem la casa Konstantsalieva, una casa tradicional otomana amb una planta baixa de pedra i un pis superior, on residia la família, de fusta.

Casa otomana
Acabem el dia passejant pels encantadors carrers de Veliko Tarnovo i gaudint de les vistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada