divendres, 16 d’agost del 2019

De Veliko Tarnovo a Plovdiv

Avui hem contractat un mini bus per fer el trajecte de Veliko Tarnovo a Plovdiv parant als punts d'interès que hi ha de camí.


La primera parada és una visita al monestir "Sant Arcàngel Miquel" de Dryanovo, aquest monestir va ser seu del desenvolupament cultural i del cristianisme de Bulgària. És petit i no massa impressionant, el que m'agrada és l'entorn natural i les curioses teulades de pedra fosca.

Monestir de Dryanovo
A 300 m del monestir hi ha la cova Bacho Kiro. S'hi arriba per un camí que transcorre pel costat del riu Andaka. Entrem i fem el recorregut curt, uns 20 min sense guia ja que la visita guiada és en búlgar ... no és espectacular, ja que hi som està bé veure-la però és prescindible ...

Cova Bacho Kiro
Seguim el recorregut, al cap d'una estona entrem a una carretera estreta de muntanya entre boscos cap a Buzludzha, una construcció comunista del 1981 que s'utilitzava com a sala de reunions, coneguda popularment com a "ovni" per la forma arrodonida. A la base hi ha un enorme monument en forma de mans que agafen unes torxes. Pugem fins l'edifici, no és més que una demostració de poder, un bloc de ciment ... però l'entorn és fantàstic, el paisatge val molt la pena!

Buzludzha
Deixem enrere la carretera muntanyosa, ara el paisatge ha canviat, estem envoltats de camps de conreu, veiem molts camps de cereals i gira-sols, i al fons les muntanyes. Anem a Kazanlak a dinar i a veure una tomba tràcia, o més ben dit la rèplica de la tomba ... l'original està protegida i no és visitable. La tomba és circular i molt petita, té al sostre uns dibuixos molt macos ...

Tomba tracia de Kazanlak
Molt a prop parem a veure l'església russa de Shipka, construïda com a memorial als soldats caiguts durant la guerra entre Rússia i Turquia. De seguida ens sorprèn la seva acolorida façana i les cúpules daurades.

Església russa de Shipka
Finalment parem a Hisarya on hi ha una tomba romana, que no podem visitar perquè ja està tancada, i l'excavació d'unes termes romanes. Al costat de les termes hi ha fonts d'aigües termals, toquem l'aigua i, efectivament, surt calenta.

Termes romanes
Arribem a Plovdiv i, per acabar el dia, sopem barbacoa al hostel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada