dimarts, 20 d’agost del 2019

De Melnik a Rozhen

Des de Melnik fem una caminada fins al poble de Rozhen per visitar el seu monestir ortodox medieval, un dels pocs que es conserva de l'època. El camí surt del poble i comença a pujar per un torrent pel mig del bosc, a les muntanyes Pirin. Poc a poc el camí es transforma en un corriol amb pronunciada pendent que puja entre arrels i pedres ...


Estem arribant a dalt i es comencen a veure les piràmides, muntanyes d'arenisca que s'han format per erosió del vent i l'aigua. Des del mirador la vista a la vall de les piràmides amb la vegetació que les envolta és fantàstica!


Fins aquí hem superat un desnivell d'uns 290 m en 3'5 km.


Comencem una suau baixada per anar cap al monestir, el camí passa per un pont de fusta ... serà segur?


Arribem al monestir, ja havíem llegit que en aquest demanen un cert decòrum per entrar ... veiem que hi ha una mena de bates de color granat a l'entrada i ens les posem.


El pati del monestir amb flors i vinyes enfiladisses, envoltat per les construccions amb passadissos de fusta és molt agradable. Entrem i visitem l'església, decorada amb frescos semblants a altres que ja hem vist ... també es pot pujar a un dels passadissos de fusta i veure un antic menjador.


Seguim cap al poble i passem pel costat d'una església tancada.


Arribem al poble i prenem un refresc esperant el mini bus que ens torna a Melnik, just per anar a dinar. Fem tarda de relax a la piscina d'un hotel del poble.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada