dilluns, 12 d’agost del 2019

Carretera Transfagarasan

Avui hem contractat un mini bus per anar de Sibiu a Bucarest per la famosa carretera Transfagarasan. Sortim de Sibiu, la carretera transcorre entre camps de conreu, prats i petits pobles. Poc a poc es comença a enfilar per una carretera amb bosc a banda i banda, a la nostra dreta es veu una vall entre muntanyes i boscos. Fem una parada per veure la cascada Balea des de lluny, la caminada que hi porta és massa llarga i no tenim prou temps.

Cascada Balea
Seguim pujant per la carretera i passem per sobre la cascada però no parem ... quina llàstima, aquí les vistes cap a la vall són precioses, jo penso que aquesta parada hagués estat millor que l'anterior ... Mirant cap amunt ja es veu la carretera amb totes les corbes, no sembla apte per gent que es mareja o que té vertigen ... Comencem a pujar, el paisatge ha canviat, ara la carretera transcorre entre pedres, herbes i flors. 

Carretera Transfagarasan
Arribem a dalt i parem, si pel camí ja es veia impressionant, la vista des de dalt és espectacular. 

Vistes des del mirador
A l'altra banda de la carretera hi ha el llac Balea, quan hi baixes et sembla que estàs envoltat de muntanyes i no queda ni rastre de la carretera. Fem la volta fins on hi ha camí ... fem fotos i tornem enrere ... Fa un airet fresc i s'està molt bé, Sibiu era un forn!

Llac Balea
Tornem al bus, la carretera travessa un túnel i comença el descens per l'altre costat, la carretera és similar encara que menys impactant, el paisatge pedregós, poc a poc, dona pas de nou al paisatge boscós. Deixem enrere Transilvània ... Ja a baix la carretera transcorre paral·lela a un riu durant una bona estona. En un punt veiem un os, hi ha tot de cotxes parats i algú li ha donat menjar, porta un collar de seguiment.


El riu segueix fins un pantà, no ens parem, hi ha molta gent, és difícil i és hora de dinar. El conductor va poc a poc i para per poder fer fotos.

Vistes del pantà
Seguim endavant, estava previst pujar al castell de Poienari, el vertader castell de Vlad Temple (Dràcula) però està tancat perquè hi ha ossos a la zona, quina llàstima ... jo que volia pujar els 1000 esglaons que porten a dalt! Ens parem a dinar sota el castell i el veiem de lluny ...

Castell de Poienari
Poc després parem a Curtea d'Arges per veure la catedral blanca, és una església ortodoxa del S. XVI, molt maca per fora, impressionant per dins ... tota decorada amb pintures amb molt daurat i uns mosaics a terra espectaculars! Al darrera hi ha el monestir ortodox, que no podem visitar per dins perquè està en obres ...

Catedral blanca de Curtea d'Arges
Finalment tirada fins a Bucarest, demà visita a la capital!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada