dijous, 22 d’agost del 2019

Església de Boyana i monestir de Rila

Per avui i demà hem llogat tres cotxes per moure'ns amb més llibertat. Sortint de Sofia ens parem a Boyana per visitar l'església ortodoxa medieval, patrimoni de la Humanitat. Hi ha molta gent i, com que és petita, només deixen entrar en grups de vuit, no ens donen hora d'entrada fins la tarda i decidim visitar-la només per fora ...


Després anem al poble de Rila on dinem. El poble és petit i algunes façanes estan força deteriorades, però moltes cases tenen parres carregades de raïm davant la façana i els patis, i això li dona encant.


Finalment anem cap al monestir de Rila, un dels símbols de Bulgària, i centre espiritual, històric i de coneixement. La carretera per accedir-hi es va enfilant entre boscos per una zona muntanyosa. Aparquem davant el monestir i entrem ... quina meravella!!!


Les fotos no li fan justícia i no sé si seré capaç de descriure'l com es mereix ...


Tot al voltant del pati hi ha les vivendes i l'hostatgeria, tres pisos amb passadissos de fusta i arcs decorats, al centre l'església amb bonics frescos per fora i impressionants daurats per dins (no es pot fer foto) i la torre Jreliyova, amb les campanes,  del S. XIV. I tot plegat amb un fabulós entorn, el monestir està enclavat en una petita vall entre muntanyes.


Després de visitar el monestir passegem una mica, anem per un camí, entre dos rierols que s'ajunten, fins el cementiri.


Avui hem de sopar aviat ja que dormim al monestir i com a molt tard a les deu hem de ser a dins ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada