dissabte, 17 d’agost del 2019

Plovdiv

Aquesta nit he dormit en un llit càpsula en el Hikers Hostel de Plovdiv. Em feia molta il•lusió provar-ho i ... m'ha encantat!!!


Avui hem fet visita relaxada a la ciutat de Plovdiv, segons diuen la ciutat contínuament habitada més antiga d'Europa. És, a més, la segona ciutat de Bulgària, després de Sofia, i capital europea de la cultura 2019. Jo no sóc molt de ciutats però cal dir que aquesta ciutat construïda entre 7 turons (dels quals només en queden 6) m'ha enamorat!

Vistes de Plovdiv
En el seu casc antic s'hi troben carrers empedrats amplis i lluminosos, cases senyorials molt ben conservades, esglésies ortodoxes que conviuen amb una sinagoga i una mesquita i, sobretot, impressionants restes romanes i vestigis de civilitzacions més antigues. El centre és modern però acollidor i animat, amb carrers comercials peatonals i murals a les parets.

Plaça de l'ajuntament
Al matí hem visitat un parell d'esglésies ortodoxes i algunes restes romanes com el teatre i el circ, del qual només en queda l'entrada i expliquen com era amb una projecció en 3D.

Teatre romà
Hem pujat a la torre del rellotge situat dalt d'un dels turons just per sentir com tocava les 12 i admirar les vistes de la ciutat.

Torre del rellotge
Hem passejat i dinat a Kapana, antic barri dels artesans que ara és un barri hipster

Barri de Kapana
Després hem visitat algunes cases construïdes entre finals del S XVIII i finals del S XIX, època del Renaixement búlgar i els mosaics d'una antiga església cristiana que data del S V.

Detalls de les cases
Per acabar el dia hem vist la posta de sol des del complex arqueològic de Nebet Tepe, al capdamunt d'un altre turó, que data de l'època dels tracis.


Un dia profitós a la ciutat de moda de Bulgària!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada