dimarts, 24 de setembre del 2019

Humahuaca: Cerro Hornocal

Aquest matí hem anat a Humahuaca, el poble que queda més al nord de la Quebrada. Hem passejat pels seus carrers empedrats, hem vist la plaça central amb l'ajuntament, l'església i l'enorme monument de la independència i hem mirat les paradetes que hi havia tant a les escales del monument com als carrers.


Després de dinar hem anat a visitar el Cerro Hornocal, sembla que la millor hora és a la tarda, cap a la posta de sol ... però està ennuvolant i potser els colors de la muntanya es veuran apagats. El Cerro Hornocal, àrea declarada Patrimoni de la Humanitat, és una formació sedimentària estratificada de 75 milions d'anys.


El 4x4 en el que anem agafa una carretera sense asfaltar que comença a pujar, la carretera és prou bona i no sembla que pugi massa, fins que mires enrere ... Parem en un mirador des d'on es veu perfectament la carretera i tot el que hem pujat, dels 2939 als 4200 msnm!


El camí segueix pujant, l'aparcament del mirador del Cerro es troba a 4350 msnm. Des d'aquí surt un camí que porta al mirador ...


El camí comença amb una baixada molt pronunciada que més endavant es suavitza. La imatge del Cerro és molt espectacular, alguns diuen que s'hi veuen 14 colors, d'altres que se'n poden veure fins a 32 ... no en tinc ni idea, a mi em fascina que els colors fan com capes sobre la muntanya seguint el relleu.


Al cap d'una estona d'estar al mirador tenim sort i el sol surt de darrera els núvols, ara els colors es veuen millor i són més vius (les fotos no li fan justícia).


Ens hi quedaríem més però ens espera una bona pujada cap al cotxe! De tornada no podem parar de girar la vista enrere, seguim veient les muntanyes de colors i fan un contrast molt especial amb els matolls grogosos que cobreixen el terra.


I, de moment, m'acomiado d'Argentina per tornar cap a Xile ... però el viatge encara no ha acabat ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada