dimarts, 17 de setembre del 2019

Potosí

Als peus del Cerro Rico, Potosí, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1987. La ciutat més alta de Bolívia, a 3967 msnm, és una antiga ciutat colonial, fundada al descobrir les vetes de plata del Cerro Rico. Avui en dia és una animada ciutat que encara deu gran part de la seva prosperitat a l'explotació de les mines.

Vistes de Potosí amb el Cerro Rico al fons
Avui, com a primer contacte amb la ciutat, hem passejat per les seves places i carrers i hem fet algunes visites. El centre neuràlgic és la plaça 10 de Noviembre on hi ha la Catedral, el Palau de Justícia i l'Ajuntament.

Vistes de la plaça
Hem pujat a la Torre de la Compañía de Jesús, una antiga església jesuïta de 1707 que té una torre amb decoracions barroques i que ofereix magnífiques vistes de la ciutat i del Cerro Rico.

Dalt de la Torre
La visita guiada a la Casa de la Moneda ha estat especialment interessant. El guia ens ha explicat la història de la ciutat, com es va fundar i va créixer a partir del descobriment de les vetes de plata del Cerro Rico, com i en quines condicions els indígenes i esclaus africans realitzaven tot el procés per fondre la plata i acabaven encunyant les monedes que enviaven a la Corona Espanyola ... Com més tard van passar a utilitzar màquines de vapor i després elèctriques ... Totes les màquines s'hi poden veure. I el que més m'ha sorprès, Bolívia actualment no encunya les seves monedes perquè li surt més barat comprar-les a altres països.

Primer pati de la Casa de la Moneda
Després hem passejat pel carrer Quijarro, un carrer ple de cases colonials que va fent esses i es va fent estreta per protegir-se del vent. I hem tornat al centre pel carrer Sucre on hi ha les botigues d'artesania.

Vista del carrer Quijarro
Finalment hem anat a visitar la Catedral i hem pogut pujar al campanar des d'on hem gaudit de les vistes de la ciutat amb la llum de la posta de sol.

Catedral de Potosí
Potosí és una ciutat acolorida i molt animada, amb molta gent pel carrer tot el dia, especialment a la tarda quan els nens i adolescents han sortit de l'escola.


2 comentaris:

  1. L'any que ve les Socials de 3r les fas tu. Petons des de Barcelona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja ... sempre penso que una de les coses que aprenc quan viatjo és una mica d'història ... però tu en saps molt més!
      Petons Miquel!

      Elimina