diumenge, 8 de setembre del 2019

Petroglifs i Valle del Arco Iris (Desert d'Atacama)

Avui fem excursió de matí per seguir coneixent aquest desert fascinant. El nostre guia torna a ser en Mauricio.


Sortim a les 8 passades, aquesta nit hem canviat a horari d'estiu i alguns s'han adormit ... La primera parada, amb esmorzar inclòs, és al cap d'una hora a Los Chamanes.


Aquí en Mauricio ens mostra algunes de les plantes medicinals tradicionals, la cana, la tolilla, la rica rica i el pingo pingo, i ens explica les seves propietats.


Després veiem alguns petroglifs, el més destacat i que li dona nom a la zona és el dels chamans.


També en veiem d'animals, el kirkincho (armadillo), la llama, el gat salvatge i els flamencs.


Anem a l'entrada de Hierbas Buenas, nom del parc on hi ha els petroglifs i de la zona. Aquí veiem més animals, un semblant a un gos que no se sap què representa, un mono, una llama amb dos caps i altres petroglifs més petits i antics que representen llames.


Després anem cap al Valle del Arco Iris, el mom li ve dels variats colors de les muntanyes. És una zona volcànica, els colors van sortir quan el magma es va solidificar a l'interior de la terra i posteriorment va emergir.


Primer visitem la cascada seca, una paret vertical enorme, per on fa milers d'anys queia aigua, enmig d'espectaculars roques de color marró intens.


Després fem una caminada per l'interior del Valle del Arco Iris, els colors són espectaculars, ni una panoràmica pot captar la bellesa d'aquesta zona, m'encanta!!!


Ens ha plogut quasi tot el dia, fins i tot ha caigut aiguaneu i pedra, en el desert més àrid del món, i de tornada a San Pedro de Atacama plou amb ganes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada