dissabte, 14 de setembre del 2019

Sucre

Sucre, el cor de Bolívia, ciutat on es va proclamar la independència, és la capital constitucional del país.


Hem arribat a Sucre en plena festa de la Verge de Guadalupe, tot el centre està tancat al trànsit i els carrers estan ocupats per paradetes i tota mena de venedors ... hi pots trobar de tot!


Ja ahir vam veure la desfilada d'escolars, amb vestits típics, música i dansa. La desfilada d'avui és la important, amb grups que venen de tot el país per mostrar les seves vestimentes, música i balls ... sembla carnaval! Aquestes desfilades comencen al migdia i sembla que no acaben mai, seguim sentint la música des de l'allotjament quan ja fa estona que s'ha fet de nit!


Al voltant de la desfilada hi ha tot de gent buscant-se la vida, es veu força pobresa ... Visitem la Plaza 25 de mayo, el centre de la ciutat amb la catedral i la comissaria de la policia nacional amb una cúpula on habitualment es pot pujar a veure les vistes de la ciutat però que aquests dies està tancat.


Passegem pel mercat central, un immens mercat laberíntic amb paradetes distribuïdes segons el producte que venen: secció de fruita, de verdura, de patates, d'ous, de pa, de pasta, de pollastre, de carn, de sucs naturals ... i una zona de menjar on pots provar els plats típics de la zona, provem la sopa de maní (cacahuet) i el mondongo.


Caminem pels carrers del centre, la majoria de les cases són blanques, de poca alçada, grans i amb patis interiors.


Visitem el cementiri, considerat un dels cementiris monumentals més importants de Bolívia. Té uns jardins amplis que conviden a passejar, criptes, mausoleus i blocs de nínxols. En algunes seccions del cementiri es veu l'alta mortalitat infantil del país.


Pugem al mirador de la Recoleta a veure les vistes panoràmiques de la ciutat, aquest mirador d'arcs està al costat del convent de la Recoleta i d'una bonica plaça, però les millors vistes les trobem colant-nos a la terrassa d'un restaurant que hi ha al costat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada