divendres, 6 de setembre del 2019

San Pedro de Atacama

Gran part del dia d'avui ha estat una gimcana per anar de Valparaíso a San Pedro de Atacama ... Hem sortit del hostel a les 6:30h per agafar un bus local fins la terminal, a les 7h n'hem agafat un altre cap a la terminal de busos de Santiago de Xile i finalment un tercer a les 9h cap a l'aeroport ... fins aquí prova superada!!! Tot ha sortit rodó i hem enllaçat els tres primers busos del dia!!!


L'avió ha sortit puntual, a les 11:30h i dues hores després hem aterrat al diminut aeroport de Calama, s'ha acabat la marató de transports? No encara! Des de l'aeroport un taxi ens ha portat a Calama on hem agafat un altre bus, a les 15h, cap a San Pedro de Atacama. Una hora i tres quarts i arribem al destí!


Estem en un desert, no hi ha cap dubte! Ja des de l'avió, abans d'aterrar es veia un paisatge buit, marró, només trencat per alguna carretera i un grapat de molins de vent ...


El viatge en bus fins a San Pedro de Atacama ens ha mostrat la seva immensitat ... Per estrany que pugui semblar, els deserts també tenen matisos ... un paisatge canviant de formes amb ondulacions, valls i muntanyes més o menys altes, amb petits matolls secs o verds que són capaços de sobreviure en un espai inhòspit i diferents tons marrons que passen a ser ocres o blancs, i el contrast del cel blau intens amb núvols blancs molt fotogènics ... m'encanten els deserts!!!


Segona part de la gimcana ... trobar l'allotjament!!! Sort que ens ho indiquen, és una zona nova i el hostel no té ni rètol ... tardem mitja hora a trobar-lo!


Després passejada, sopar al centre i primer contacte per triar tours ... el dia ha estat dur i l'alçada ens emboira el cap ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada