dijous, 5 de setembre del 2019

Valparaíso i simulacre de tsunami

Valparaíso, barreja d'art urbà, antigues cases de colors, barraques més o menys cuidades, turons laberíntics, escales pintades i amb mosaics, i funiculars, és una ciutat amb encant. Avui ens hem perdut pels seus carrers i murals.

Vistes de Valparaíso
Acompanyades de la Carmen, la nostra guia en un tour, hem descobert el Mercat Cardonal, la vista des del Moll Barón, el Cerro Polanco amb l'únic ascensor vertical de la ciutat en una antiga mina i els murals del festival internacional d'art urbà del 2012, i l'antiga presó reconvertida en Parc Cultural.

Ascensor Polanco
Murals al Cerro Polanco
Després de dinar hem pujat pel funicular Reina Victoria per descobrir noves vistes, hem vist el rellotge Turri, hem passejat pel Moll Prat i ens hem acomiadat d'aquesta encantadora ciutat amb les fabuloses vistes nocturnes des de dalt del Cerro Artilleria.

Cerro Artilleria
Vistes des del Cerro Artilleria
Per arrodonir l'experiència, a les 11:30 el mòbil ha començat a vibrar i ha aparegut un missatge: "Alerta presidencial. Simulacro de tsunami" ... sort que en el hostel ja ens ho havien advertit ... No ens queda més remei que anar cerro amunt, les botigues han tancat i tothom ha sortit al carrer per anar a buscar un punt segur, treballadors, escolars, turistes ... i un altre avís al mòbil per avisar que havia acabat el simulacre.

Gentada al carrer durant el simulacre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada