dissabte, 26 d’octubre del 2019

Albirament de balenes i Punta Pirámides

El principal atractiu de Península Valdés és l'albirament de la balena franca austral, que es troba al golf davant de Puerto Pirámides, entre els mesos de juny i desembre. Aquest matí he contractat la navegació per anar-les a veure. Equipada amb un salvavides pujo al vaixell ... ara hi ha marea baixa i utilitzen per entrar-lo al mar una plataforma que empenyen amb un tractor.


Comencem la navegació, ens expliquen que el nom de balena franca li van posar els pescadors per ser un animal molt amigable. Són animals molt curiosos i s'acosten molt fàcilment als vaixells.


Aquest setembre van comptabilitzar en el golf unes 1100 balenes, 320 de les qual són cries nascudes aquí.


Ens hem d'allunyar uns 15 minuts de la costa per veure-les. Apareix una cria i, seguidament la seva mare, impressionant!


Estem uns 3/4 d'hora veient-les passar d'un costat a l'altre del vaixell. La mare aixeca la cua un parell de vegades i, durant una estona, s'allunya de la cria i, aquesta, fa un parell de salts per cridar la seva atenció.


Impressionant, les tenim molt a prop ... És una experiència increïble!!!


El temps passa volant ... tornem a navegar cap al poble. Pel camí passem per davant de Punta Piràmides, i veiem el cap que li dona nom.


Aquí hi ha una colònia de lleons marins, la majoria d'ells dormint ... però en veiem un dins l'aigua que s'acosta a la barca i es dedica a saltar ...

També hi veiem tres espècies de corbs marins i alguns altres ocells.


A la tarda vull anar a Punta Pirámides, diuen que és un bon lloc per veure la posta de sol, és una caminada de 4 km. Pel camí és veuen bones vistes del golf.


Arribo als miradors, es veu la mateixa colònia de lleons marins que he vist aquest matí des de la barca, però ara els veig des de dalt.


Se'ls sent tota l'estona, el guarda del parc explica que sempre és així, són les mares que es comuniquen amb les cries. Ara n'hi ha uns 350 però entre desembre i abril la població pot ser de més de 1000 exemplars. En aquest moment hi ha marea alta i estan més actius, en veig uns quants nedant.


El guardaparc ens ensenya una barba de balena i fòssils d'ostres. Tot aquest terreny antigament estava sota l'aigua i el terra és com una mena de fang solidificat que està ple de fòssils. 


Veig de nou la forma piramidal del cap.


De tornada al poble em paro a un mirador amb bones vistes a Puerto Pirámides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada