divendres, 4 d’octubre del 2019

Museu Rapa Nui i cavalcada per la costa nord

Últim dia sencer a Rapa Nui ... ha plogut molt a la matinada i l'excursió que tenia previst fer aquest matí me la canvien a la tarda. Aprofito per visitar el museu Rapa Nui, comptava anar-hi ahir però em va quedar pendent ... El museu està molt a prop de Tahai, el centre cerimonial més important de Hanga Roa. El museu antropològic Engler rep el nom d'un missioner alemany que va estudiar la cultura i llengua Rapa Nui.


És imprescindible una visita al museu per entendre millor la història d'aquesta illa. A més de plafons informatius es poden veure aquí algunes peces curioses com un dels pocs moais amb cos femení, un amb natges i un ull de moai.


També hi ha una col·lecció d'eines, estris de pesca i armes.


Després de dinar faig l'excursió que tenia prevista ... una cavalcada per la costa nord.


Aquesta zona de difícil accés només es pot fer a peu o a cavall i sempre amb guia. És una zona verge amb penya-segats de roca volcànica i plena de ruïnes de poblats prehistòrics, moais i petroglifs en molt bon estat.


Comença la cavalcada a Ahu Akivi i acabarà a Anakena, seran uns 14 km en total. Al principi vaig una mica tensa i el cavall no em fa gaire cas, però poc a poc em relaxo i la cosa millora. Comencem per un camí clarament marcat que es converteix en un corriol que a estones no es veu. Al principi veiem arbres però al acostar-nos cap als penya-segats el paisatge són prats amb tot de pedres i roques volcàniques, flors i el mar al fons.


Fem una primera parada a un ahu amb un moai que no va sortir de Rano Raraku sinó que es va tallar directament sobre la roca.


Més endavant les restes d'un altre moai, aquest tombat.


Seguim cavalcant fins una zona on hi ha les restes d'una casa i diversos petroglifs, un d'una tortuga i un altre que explica la història de com vivia qui el va gravar ... hi ha la casa, un peix i hams que indiquen que vivia de la pesca, símbols que representen les dones que tenia, i una altra tortuga ... està molt ben conservat, es veuen perfectament els dibuixos, em sembla impressionant!


La darrera parada la fem a la cova Make-Make, anomenada així perquè el sostre de la cova està plena de gravats que fan referència a aquest déu, el déu rapa nui de la creació.


Seguim cavalcant i travessant un paisatge que em sembla espectacular, fins arribar a la platja d'Anakena.


Tenia moltes ganes de conèixer la costa nord i, encara que la meva idea era fer un trekking, aquesta experiència a cavall ha estat fabulosa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada