dimarts, 22 d’octubre del 2019

De Punta Arenas a Ushuaia

El nostre bus surt de Punta Arenas puntualment a les 8:30h, ens esperen 10 llargues hores de viatge. Travessem la ciutat i anem cap al nord, seguint l'estret de Magallanes, fins a Punta Delgada, l'estret que separa el continent de Terra del Foc. Pugem al ferry i creuem cap a l'illa, és una travessa curta, bufa el vent i fa fred ...

La primera impressió de Terra del Foc és que és una illa força planera, amb grans espais de prat, petits llacs i sense arbres, les condicions de vida sembla que han de ser dures.

Anem passant per "estancias", grans extensions tancades amb una casa, viure aquí ha de ser molt solitari ...

Veiem xais, molts xais ... no és estrany, Terra del Foc va tenir grans explotacions llaneres ... També veiem vaques, algun cavall, i altres animals no domèstics com guanacos, flamencs, caiquens i altres ocells.

Arribem a la frontera, deixem Xile enrere, definitivament en aquest viatge, i tornem a entrar a Argentina.

Poca estona després veiem ja l'Atlàntic. El paisatge no canvia gaire fins a Río Grande, la segona ciutat de l'illa gran de Terra del Foc. Seguim anant cap al sud i ens allunyem del mar.

Poc a poc el paisatge va canviant, ara comencem a veure petits boscos.

I poc abans d'arribar a Ushuaia, veiem al fons muntanyes blanques, nevades ... les travessem.

Arribem a la ciutat de la fi del món ... considerada la ciutat més austral fins que el passat febrer Puerto Williams li va prendre el títol ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada