dimarts, 15 d’octubre del 2019

Bariloche i El Calafate

Quasi set hores i mitja per tornar de Puerto Montt a Bariloche, creuant novament la frontera cap a Argentina ...


Aquí els desplaçaments són mooolt llargs, per què? En primer lloc per les distàncies, són enormes, i les carreteres, encara que estan bé, són carreteres de muntanya que travessen els Andes. Però també perquè el creuament de la frontera implica un temps extra que no sol ser precisament curt ... Una manera de guanyar temps seria fer els desplaçaments durant la nit, però els controls fronterers tanquen i per tant només és possible fer aquestes rutes de dia ... Una altra opció seria agafar vols ... però la majoria d'aeroports no són internacionals i això vol dir que un vol que, directe, seria de menys de dues hores es pot convertir en 24 hores perquè té com a mínim una escala a Santiago de Xile o a Buenos Aires, quan no en té dues ...

Finalment a Bariloche! Dinem, tard, i passem la tarda de relax passejant. És una ciutat petita, dedicada al turisme de muntanya, a l'hivern tenen pistes d'esquí. Com tots els pobles i ciutats que hem anat veient tenen una distribució dels carrers en forma de quadrícula i sense casc antic, són construccions relativament noves.

Avui al migdia tenim un vol, si! Aquesta vegada volem! Anem a El Calafate, com que no passem frontera hi ha vol directe ... Anem aviat a l'aeroport, és molt petit. Sortim de Bariloche nevant i arribem a El Calafate amb un cel sense cap núvol, estem tenint molta sort amb el temps!!!

Arribem a El Calafate per dinar i gestionem la visita per demà al Perito Moreno i, per demà passat, el proper desplaçament.

Encara tenim temps d'anar a fer una passejada. Anem cap al Lago Argentino, un llac enorme que hi ha al costat del poble i visitem la Reserva Ecològica Municipal Laguna Nimez, una zona amb dues llacunes al costat del Lago Argentino on hi ha moltes espècies d'aus.

El lloc és molt tranquil i la passejada agradable, gràcies al fulletó que ens donen a l'entrada podem identificar uns quants ocells.


Entre altres plantes veiem el Calafate, un arbust, ara amb flors grogues, que dona un fruit del qual diuen que si el menges tornes segur a la Patagònia ... l'haurem de provar, encara que sigui com a melmelada ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada