dimecres, 16 d’octubre del 2019

Perito Moreno

Ens venen a buscar al hostel poc abans de les vuit, hem contractat una excursió de tot el dia que no només ens portarà a les passarel·les des d'on podrem veure la famosa glacera, sinó que també farem un petit trekking per la mateixa.

El trajecte fins al parc, d'una hora i mitja, aproximadament, ens va mostrant uns paisatges enormes amb boscos, muntanyes i llacs. Fem algunes parades per fer fotos ...

Des de la carretera veiem per primera vegada la glacera, el Perito Moreno. Espectacular!!!

Ens hi anem acostant ... el bus para en un embarcador, aquí agafem un vaixell que ens porta a l'altra banda del Brazo Rico, on va a parar la cara sud de la glacera, per on pujarem.

Són uns 20 minuts, poc a poc ens anem acostant a la glacera, és immensa ... Té uns tons blaus molt xulos, producte de la refracció de la llum amb l'aigua.

Arribem a la costa, baixem del vaixell i, abans d'anar a la glacera, ens expliquen les seves característiques i el procés de formació. Després travessem un petit tros de bosc fins als peus de la glacera, on ens equipen amb casc i grampons.


Entrem al Perito Moreno, es camina força bé amb els grampons, seguim un camí que ja està trepitjat. Al nostre voltant veiem grans blocs de gel, petits rierols d'aigua que es canalitzen cap a baix de la glacera, forats amb aigua d'un blau intens i algunes roques.


Al voltant veiem diverses muntanyes tallades per l'erosió de la glacera, que antigament les cobria.


La passejada, d'una hora i mitja, amb petites explicacions, val molt la pena. Sentir aquesta immensitat de gel al voltant és molt especial, i això que fem un petit recorregut i no ens hi endinsem gaire ...


L'espai és espectacular, faig moltes fotos però no crec que puguin captar aquesta meravella de la natura!!!


Sortim de la glacera i dinem, tenim una bona estona per seure, contemplar-la i fer fotos.

Tot el matí anem sentint una mena de trons, són els petits trencaments de gel de la glacera que van caient a l'aigua, en veiem un parell de petits. Tornem al vaixell que ens torna a creuar a l'altra banda i, seguidament, el bus ens porta a les passarel•les des d'on podrem veure les dues cares del Perito Moreno, la sud, que ja hem vist, i la nord.


Tenim una hora, anem a la passarel·la central, des d'aquí es veuen les dues cares de la glacera i és el punt més proper on la glacera toca terra i separa el Brazo Rico del Lago Argentino, també és el lloc on es veuen més despreniments de gel ... en veiem un parell ... són petits i fan molt soroll, com deuen sonar els despreniments grans?


Tornem cap a El Calafate, ha estat un dia fabulós!!!

4 comentaris:

  1. Clar que sí ha sigut fabulós. És la Meravella de la natura més impressionant que he vist.

    ResponElimina
  2. Uuuaaauuu Berta, impresionante, sin palabras..!!, espero fotos de esa maravilla, ( que nos vamos cargando poco a poco..).
    Sigue disfrutando..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Helga!!! És una passada ... tinc moltíssimes fotos ...
      Gràcies guapa!!! Ens veiem!

      Elimina
  3. Crec que sí que has captat aquesta meravella de la natura! Impressionant!

    ResponElimina