divendres, 18 d’octubre del 2019

Trekking al Mirador Base Torres del Paine

Un altre dia de desplaçament, d'El Calafate a Puerto Natales, creuant la frontera d'Argentina a Xile. Aquesta vegada creuar els passos fronterers ens porta dues hores i són un total de set hores de trajecte.


Arribem a Puerto Natales i dediquem la tarda a planificar els dos propers dies de visita al PN Torres del Paine. Després passegem per la vora del mar i fem tarda de relax.


Ens llevem aviat per agafar el bus que surt a les set del matí cap al parc. Fem canvi de bus a Laguna Amarga i arribem al pàrquing Las Torres, on comença el trekking al Mirador de la Base de les Torres del Paine. Comencem a caminar cap a les nou. El primer tram, fins l'hotel Las Torres és planer i senzill, amb vistes a les muntanyes.


Passat l'hotel comencem a pujar muntanya amunt, el camí està bé. Al nostre voltant veiem llacs, prats i alguns arbres. No fa ni una hora que caminem quan comença a ploure, una pluja que, ràpidament, es transforma en neu.


Durant una bona estona caminem per dalt de la muntanya, al costat d'una vall formada per un riu.


Comencem a baixar cap al riu, el travessem i arribem al Refugio Chileno. Aprofitem per descansar una estona i menjar per agafar forces abans de seguir amb la ruta, estem a mig camí ...


Sembla que ha deixat de ploure ... ara el camí entra en un bosc d'arbres que tenen les fulles d'un verd molt viu, sembla un bosc de conte ...


En el camí comença a haver-hi fang, què li passa a Xile amb el fang? Tercera caminada que acabarem amb el calçat ben brut ... ara que ja s'havia netejat ...


El camí del bosc va travessant rierols, amb alguna cascada, per ponts de fusta o pedra.


Arribem al darrer tram, el més dur, ara és un camí entre pedres i roques, amb molt més pendent, i en alguns llocs una mica de neu.


De cop i volta les punxes de les Torres apareixen davant nostre ... devem estar a prop del mirador!


Arribem al Mirador Base Torres del Paine, quina passada! Les Torres són imponents, majestuoses, amb el llac al davant ... quina meravella!!!


Estem una bona estona, uns 40 minuts, mirant-les i fent fotos, tota l'estona sentim el fort soroll de les roques que es trenquen i cauen, en veiem caure algunes. Aquí dalt fa vent i fred, però no ens importa.


Comencem a baixar, el cel s'ha obert una mica i hi ha més llum, aprofito per fer fotos ... Arribem al Refugio Chileno, ens parem i aprofitem per dinar.


Seguim el camí, ja queda poc, i, a partir d'aquí, pràcticament tot és baixada. Els paisatges al nostre voltant són enormes i espectaculars!


Arribem al pàrquing Las Torres quan falta una mica més d'una hora per agafar el bus de tornada. El recorregut ha estat de gairebé 20 km amb 728 m de desnivell. Hem tardat 4:20 hores a pujar i 4 h a baixar. Una excursió fantàstica!!!

1 comentari:

  1. Meraveløs Berta!! Que bons selecció per a la teva aventura!! M'encanta viajar des de casa amb tu!! Gracies pel blog!! Vamos a subir montañas!! Jeje

    ResponElimina