dijous, 24 d’octubre del 2019

Laguna Esmeralda i Navegació pel Canal Beagle

Avui al matí anem a fer un trekking fins la Laguna Esmeralda. El bus surt a les 10 i ens deixa a l'inici del sender. El camí comença endinsant-se en un bosc, caminem per neu, gel i fang ...


En alguns trams hi ha el que semblen passarel·les, molt soterrades per la neu i l'aigua. Anem avançant pel bosc, per sort el camí és força planer.


Més endavant el camí surt a una vall travessada per un riu, sembla que hi hagi una presa de castors ...


Tornem a entrar al bosc, ara hi ha més pendent, pel camí seguim trobant gel i fang, es va complicant ...


Sortim, de nou, a una vall, i el camí desapareix enmig del que sembla una torbera ... està totalment ple de neu, aigua, fang ... és impossible no enfonsar els peus en algun moment ... Decidim creuar, ja que som aquí volem arribar al llac ... ho aconseguim, no sense enfangar-nos més del que ja ho estàvem ...


L'últim tram del camí té menys fang però més pendent ... tenim les muntanyes davant nostre, el llac no està lluny ... Finalment arribem a la Laguna Esmeralda, tot i que ara la podríem anomenar Laguna Blanca ja que gran part de la seva superfície està congelada.


Tornem, el camí és el mateix que el d'anada ... tornem a travessar la torbera ... Arribem a la parada del bus mitjà hora abans que arribi, aprofitem per dinar. Hem caminat uns 10 km i mig.


Tornem a Ushuaia, just a temps per embarcar al catamarà Massimo amb el que farem una petita navegació pel Canal Beagle. Deixem enrere la ciutat i ens dirigim a l'illa dels ocells, que està plena de corbs marins.


Més endavant ens acostem a una illa on hi ha una colònia de lleons marins.


Anem navegant i acostant-nos a més illots amb corbs marins i altres ocells i més lleons marins.


Finalment ens acostem al Far de la Fi del Món, abans de navegar de tornada cap a Ushuaia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada