diumenge, 9 de juliol del 2023

Costa nord i tornada

Ens llevem aviat per a visitar la Ciutadella de Calvi. Erigida a finals del S. XV pels genovesos, domina la localitat des de dalt d’una carena rocosa i forma un barri a part de la ciutat. A l’entrada hi ha un rètol amb la inscripció Civitas Calvi semper fidelis, testimoni de la fidelitat que la ciutat declarava a Gènova. Passegem pels carrerons de la Ciutadella, veiem la catedral de Sant-Jean Baptiste i anem a alguns del cinc bastions, repartits per la muralla, que ofereixen belles vistes a la badia i a la ciutat.

Sortim de la Ciutadella i passegem pels animats carrers del costat del port plens de botigues i restaurants. Visitem l'església Sainte Marie-Majeure, situada al cor de la part baixa de la ciutat, d'estil barroc amb la façana pintada de rosa. Seguim passejant i arribem a l'estació del tren, des d'on tenim bones vistes del port amb la ciutadella al fons.

Sortint de Calvi parem a la platja de l'Arinella des d'on obtenim vistes immillorables de la Ciutadella i del poble.

Anem a la Platja de Bodri, una platja de sorra fina i clara, i aigua transparent i turquesa, que ens han recomanat per ser una platja sense grans infraestructures. Ens refresquem abans de dinar, aprofitant que hi ha un food truck i taules a l'ombra. Després ens banyem i ens relaxem una estona a la platja.

El petit poble de Pigna es troba dalt d’una muntanya davant del mar i és considerat un dels més bells de Còrsega. Quan, a la dècada del 1960, els habitants creien que la despoblació era inevitable, van crear una cooperativa d’artesans que, juntament amb els esforços de l’ajuntament per restaurar el poble, van donar-li fama. Actualment és un poble conegut pel seu dinamisme a nivell artesanal però també musical ja que, amb un modern auditori, organitza molts concerts al llarg de l’any. Passegem pels seus carrers empedrats plens de flors, descobrim curiosos racons i veiem algunes botigues d’artesania. Fa molta calor i ens refresquem prenent una llimonada en un dels bars del poble.

La platja de l’Ostriconi, considerada una de les platges més salvatges de Còrsega, és una gran extensió de sorra i dunes, en el delta que forma a la desembocadura el riu homònim, envoltada d’aiguamolls i canyars. Es tracta de la més occidental de les platges del Desert d'Agriates, una zona natural protegida que agafa uns 30 km de la costa nord. Ens hagués agradat dedicar-li més temps i anar a alguna de les platges a les que només es pot arribar amb vaixell, a peu o en bicicleta, però no podrà ser.

Deixem el cotxe a l’aparcament i comencem el descens cap a la platja. Pel camí passem per un pont de fusta que creua un llac i trobem zones on el terra està molt enfangat.

Just abans d’arribar a la platja hem de travessar el riu, no és complicat ja que l’aigua està completament quieta, però ens arriba a la cintura. La platja, completament verge, és una preciositat. Ens banyem i esperem per veure la posta de sol.

Tornem al cotxe abans no es faci fosc i anem cap a l'allotjament que tenim a prop de l'aeroport de Bastia per passar l'última nit.

Ha estat una setmana fabulosa amb la millor companyia descobrint els pobles fortificats, les platges d'aigües turqueses, els abruptes penya-segats, les blanques roques granítiques que conformen l'illa i el verd dels boscos que recobreixen les suaus, i no tant suaus, ondulacions del terreny. I sí, definitivament, a Còrsega el sobrenom d'Île de Beauté, Illa de la Bellesa, li escau!

El diumenge al matí toca matinar de nou per anar a l'aeroport i tornar el cotxe abans d'agafar el vol de tornada. L'avió surt puntual a les 9:50h, un plàcid vol que en una hora i mitja ens deixa a Barcelona.

Quina serà la propera illa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada