dimecres, 26 de juliol del 2023

Platges del sud

Avui anirem de Tissa a Galle fent parades per veure algunes de les platges del sud de Sri Lanka. Preparo el banyador, la tovallola i el pareo tot i que el més probable és que només toquem l'aigua amb els peus. Sri Lanka té un clima tropical amb temperatures mitjanes de 27° durant tot l'any, tot i que a les muntanyes pot baixar fins als 10°, com ja hem pogut comprovar. I té dos monsons, un al nord-est entre els mesos de gener i març, i un al sud-oest entre els mesos de maig i agost. De moment hem tingut molta sort i no ens ha plogut però aquesta no és bona època per banyar-se a les platges de l'oest ni a les del sud ja que les aigües estan remogudes i són poc transparents.

La primera parada la fem a Tangalle, anem a un bar davant de la platja i després passegem una estona. Com esperàvem hi ha fortes onades i no és prudent banyar-se. Estem fent fotos quan noto que em cauen algunes gotes a la cara, poc a poc la pluja va en augment i es converteix en un xàfec que ens deixa xopes ràpidament ... Ens refugiem sota una teulada fins que amaina una mica i tornem on ens espera en Dinesh. Ens assequem i seguim la ruta.

Anem seguint al costat de la platja, de seguida deixa de ploure i torna a sortir el sol. Fem un parell de parades a la carretera per fer fotos.

Arribem per dinar a Mirissa, un dels principals destins turístics de la costa sud. Ens acostem a la platja on, tot i les onades, hi ha força gent banyant-se, aquí el mar forma una petita badia i les onades trenquen lluny de la sorra. En un extrem de la platja hi ha una roca dins al mar a la qual es pot accedir. Vull pujar-hi però passats alguns esglaons cal passar per unes canyes de bambú que no em semblen massa segures i grimpar una mica, decideixo que no val la pena pujar-hi. El paisatge m'agrada molt i la platja també, entenc que sigui un dels punts més turístics de la zona.

Seguim avançant i ens parem a visitar un centre de recuperació de tortugues. Ens expliquen la feina que fan i ens ensenyen les instal·lacions. Les actuacions són bàsicament recollir tortugues ferides o que han menjat plàstics pensant que eren meduses i intentar curar-les per tornar-les al mar, recollir i protegir els ous que algunes tortugues ponen a la platja fins que neixen i ajudar les més dèbils per poder alliberar-les quan tinguin possibilitats de sobreviure.

Finalment anem cap a Galle, última etapa del viatge per Sri Lanka.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada