diumenge, 30 de juliol del 2023

Maldives - 2n dia

Avui decidim fer dia de relax. Ens llevem, anem a esmorzar a la platja i passem el matí a la bikini beach. La què?

Maldives és un país musulmà i, a les illes locals, això implica algunes coses que cal tenir en compte:

No es pot anar sense samarreta o en bikini pel carrer, cal respectar un codi de vestimenta que consisteix en utilitzar samarretes de mitja màniga i faldilla o pantalons que arribin sota genoll,. Amb els turistes, però, hi ha certa flexibilitat i no et diuen res si vas amb una samarreta de tirants o pantalons curts, sempre que no vagis amb, el que considerin, roba massa atrevida.

Els homes s'han de banyar amb samarreta i les dones vestides, encara que n'hi ha prou amb pantalons curts i samarreta, no cal utilitzar la roba de bany que utilitzen les locals, excepte a les anomenades bikini beach, platges només per a turistes, on sí es pot utilitzar banyador o biquini.

Menjar porc i beure alcohol està completament prohibit, no en pots trobar a cap botiga ni restaurant. Per a qui no pugui passar sense beure alcohol té dues possibilitats, una és pagar per passar el dia en una illa ressort, l'altre és al floating bar, un vaixell que es pot veure tot il·luminat a prop de l'illa, al qual es pot accedir amb llanxa ... us pensareu que està ple de turistes amb ganes d'alcohol? Doncs sembla que no! Pel que ens han dit la majoria dels clients són locals ...

Finalment, i això inclou els turistes que van a un ressort privat, no es pot entrar al país carn de porc, alcohol o qualsevol símbol religiós no musulmà, si et detecten a l'aeroport qualsevol d'aquests productes se'l queden i et donen un resguard per recuperar-lo quan tornis per agafar un vol per sortir del país. 

Després de dinar caminem una mica. L'illa és molt petita, té una forma rectangular amb una amplada de 265 m i una llargada de 1270 m, a peu es tarda poc més de 10 minuts en anar d'una punta a l'altra i menys de mitja hora en fer la volta sencera. A l'extrem nord hi ha hotels i la bikini beach, a la costa oest el port, a l'est la platja local i al sud la presó, en el centre hi ha carrers més o menys perpendiculars i hi trobem cases locals, comerços i camps d'esports. Els carrers són de sorra, com la de la platja, compactada i, encara que sembli estrany, hi ha força vehicles, entre ells alguns cotxes, cal en una illa tant petita?

Acompanyem la Rocío al port a buscar l'speedboard que la portarà a l'aeroport, i ens n'acomiadem fins la propera. Per acabar el dia veiem una preciosa posta de sol tot prenent un suc de fruites natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada