dijous, 27 de juliol del 2023

Galle

Últim dia a Sri Lanka, avui visitarem Galle, un antic port comercial, i aprofitarem per fer les últimes compres.

Durant la segona meitat del S. XVII els neerlandesos van construir Fort, un barri emmurallat que toca l’oceà per tres dels seus costats. D’aquesta fortificació destaquen les seves muralles i en el seu interior s’hi poden trobar edificis colonials i mesquites i esglésies antigues.

Ens acostem al Fort, veiem les seves muralles i, al costat, tot d'autobusos i tuktuks aparcats.

Després d'esmorzar passegem pels carrers, em fixo en la gent, grups d'escolars que entren o surten de l'escola, dones vestides amb el sari tradicional que trobo tant elegant, persones que van amb el paraigües com a para-sol, molt pràctic tenint en compte què és l'època de monsons i el temps, com ja vam experimentar ahir, pot canviar molt ràpidament. Pel que fa als edificis no és ben bé com me l'havia imaginat, alguns sembla que estiguin en ruïnes i no estan massa ben cuidats. El que si hi ha són força botigues d'artesanies i souvenirs i alguns restaurants amb encant.

M'agraden força més les muralles, construïdes pels portuguesos i reforçades pels neerlandesos, amples murs en els quals es poden veure trossos de corals barrejats amb pedres i argamassa. Al capdamunt hi ha un passeig, de fet es pot fer la volta al fort, que ofereix bones vistes cap al mar i cap al far.


Arribem a l'antic hospital neerlandès, on actualment hi ha botigues i restaurants, i al costat una platja on majoritàriament hi ha locals gaudint del sol i l'aigua.

Al capvespre anem cap a la zona oest de la muralla, hi ha molta animació! Veiem en una zona de gespa alguns grups de nens i joves jugant a criquet i, cosa que m'agrada molt, molts nens fent volar estels de totes les mides i colors, alguns són molt grans, tant com els mateixos nens que els fan volar, tant amunt que no seria capaç de saber-ne el tamany si no els hagués vist abans que els enlairessin. També hi ha molts grups d'escolars, tots amb els seus uniformes blancs.

Per finalitzar el dia, ens seiem a la muralla i veiem la posta de sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada