dilluns, 19 de juliol del 2021

Basílica de Guadalupe

La Basílica de Santa Maria de Guadalupe, patrona de Mèxic, és el recinte més visitat del món després de la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Es troba a la ciutat de Mèxic, en el Cerro del Tepeyac, on anteriorment hi havia hagut uns santuaris asteques.

Es va convertir en un lloc de culte i peregrinació després que, a finals del 1531, un convers anomenat Juan Diego digués que se li havia aparegut, en aquest cerro, la Verge Maria. Es diu que després de diverses aparicions la imatge va quedar gravada a la seva capa i per això un bisbe va creure la seva història i va fer construir un santuari en honor a la Verge.

Actualment, als peus d'aquest cerro hi ha dues basíliques. L'antiga, amb cúpules grogues, construïda a principis del S. XVIII, va quedar petita i al seu costat, a finals del S. XX, se'n va construir una de nova amb capacitat per a 40000 persones.

Unes escales porten a dalt del cerro, on es troba la capella del Cerrito, des d'on hi ha bones vistes de les dues edificacions. El descens per darrera porta a un parc amb jardins i cascades al voltant d'una escena de l'aparició, i al temple d'El Pocito, una estructura circular barroca que commemora la miraculosa aparició d'un manantial on es va aparèixer la Verge.

És un complex enorme, amb grans esplanades, menjadors i tot un mercat amb objectes religiosos.

A la tarda ens acomiadem de la Ciutat de México per agafar un vol cap a Tuxla, a l'estat de Chiapas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada