divendres, 9 de juliol del 2021

Cráter Azul i Flores

Després d'esmorzar anem cap a Sayaxché, un petit poble al costat del riu La Pasión. Travessem el riu sobre un ferri, ferri? Es tracta més aviat d'una plataforma flotant! Arribem a un petit embarcador sobre el riu on hem contractat una excursió en barca fins el Cráter Azul.


Són dues hores d'agradable recorregut en la llanxa. Pel camí podem veure, al principi, dones rentant la roba al costat del riu, i, més endavant, quan la llanxa deixa el riu La Pasión per entrar en un dels seus afluents, l'únic que distingim són els nenúfars que creixen a l'aigua, els ocells que l'habiten, entre ells una espècie de blauet, i monos udoladors.


El Cràter Azul és una petita llacuna amb forma de cràter i aigües blaves i cristal·lines. L'aigua és tant transparent que es pot veure el fons sense necessitat d'ulleres. Hi ha molts peixos i, en el fons, una gran varietat de plantes, és l'únic jardí subaquàtic natural de Guatemala. L'aigua està fresca i el bany és molt agradable.


Aquí no hi ha cap mena d'infraestructura, i, sincerament, espero que segueixi sense haver-n'hi cap ja que l'espai natural que envolta la llacuna perdria gran part del seu encant. Hem portat menjar per tal de fer un petit pícnic, però ja fa una estona que el cel s'ha anat ennuvolant i comença a ploure. Decidim tornar i fer el pícnic després, a Sayaxché.


Després de dinar anem cap a Flores, un poble amb encant que ocupa una petita illa dins del Llac Petén, a la que s'accedeix per un pont des de la ciutat de Santa Elena de la Cruz. Passegem pels seus carrers empedrats amb cases colonials de colors, veiem les seves botigues d'artesania i fem la volta a l'illa pel passeig que hi ha tot al voltant. Encara que té encant i és acollidora no penso que es mereixi tota la fama que té, val la pena passar-hi la nit per la seva proximitat i fàcil accés a Tikal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada