dimecres, 7 de juliol del 2021

Biotopo del Quetzal i Coves de Lanquín

Hem dormit a la reserva Biotopo del Quetzal. És un bosc nuvolós alt, l'hàbitat natural del quetzal. Ens llevem aviat per seguir el sender de 2 km que ens permetrà conèixer aquest tipus de vegetació i, amb molta sort, veure un quetzal. El guia del parc posa pa en un arbre i veiem uns ocells blavosos que baixen a buscar-ne, ens diu que són xares.

La passejada és molt agradable, aquí és molt habitual que el bosc estigui cobert de núvols però avui no és el cas, fa molt bon dia. Veiem falgueres que són arbres i un parell de cascades, un gavilán i tucanetes, però no quetzals.

Esmorzem davant d'unes menjadores per a colibrís i en veiem de dues espècies diferents, m'encanten! I també veiem un coatí a dalt d'un arbre.

Abans de marxar, quan ja estem recollint, tenim sort i ... veiem un quetzal! No sabem si és femella o jove, no és mascle perquè no té la cua llarga, i està molt lluny, però el veiem! Llàstima que no tenim cap càmera a mà ... Ara tenim un trajecte força llarg fins a Lanquín, tardem unes 5 hores. El trajecte transcorre entre muntanyes verdes, veiem petits pobles però, sobretot, cases aïllades entre camps de cultius.

Arribem a Lanquín, deixem les coses a l'habitació i anem una estona a la piscina, fa molta calor i xafogor.

Aquí hi ha unes coves, les grutes de Lanquín. Se sap que penetren uns quants quilòmetres pel subsol però en gran part no estan explorades ni cartografiades, i només es pot accedir a una petita part. Són coves amb formacions d'estalactites i estalagmites, el terra rellisca força i em passo més temps mirant-lo que veient les formacions, no estan malament però n'he vist de millors. A més fa molta calor i hi ha humitat, suo moltíssim i acabo plena de fang.

Cap a les 6 anem a l'entrada de la cova, al cap d'una estona apaguen els llums i, poc a poc, veiem com comencen a sortir alguns ratpenats. Cada vegada en surten més i durant una bona estona veiem com volen cap a la sortida, ens passen per tots costats, mai havia vist una cosa així, és espectacular! Cada dia surten de la cova per buscar menjar, n'hi ha moltíssims i noto l'aire que fan al volar al meu voltant però, encara que hi estem força estona, cap ni un xoca amb mi.

A les set tanquen l'accés a les coves, sortim, fem una banyada a la piscina i cap a dormir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada