dimarts, 6 de juliol del 2021

Nariz del Indio

Avui ens llevem aviat, molt aviat, volem anar a veure la sortida del sol des de la Nariz del Indio, el punt més alt d'unes muntanyes anomenades el Rostro Maya.

A les quatre ens recullen prop de l'hotel i ens porten a l'inici del camí, ens deixen uns pals i comencem la caminada, primer fa una mica de baixada però de seguida comença la pujada. És de nit, sort del frontal i el bastó, el terra rellisca una mica. Comença a clarejar i poc abans d'arribar al mirador ja veiem els tons rosats del cel darrera les muntanyes per on sortirà el sol.

Des del mirador la vista del llac cobert de núvols i les muntanyes fosques sota un cel que es va tenyint de tons ataronjats, és espectacular!

Estem una bona estona gaudint d'aquest espectacle que la natura ens regala cada dia, i veiem com el sol apareix rere les muntanyes.

A la baixada, ara ja de dia, podem gaudir del paisatge. Estem caminant entre boscos i camps de blat de moro.

Arribem i ens tornen a portar amb una van cap a San Pedro, però estan asfaltant la carretera entre San Juan i San Pedro, i està tallada. Hem de caminar un tram i, després, agafar un tuk tuk fins a l'hotel. Una dutxa i ho recollim tot per marxar. Sortint veiem un grup de gent disfressats i ballant, és el Ball de la Conquesta.

El nostre conductor aconsegueix que ens deixin passar pel tram de carretera tallat i parem a San Juan per esmorzar i fer una passejada.

Ens acomiadem del llac Atitlán, ara tenim un llarg trajecte fins el nostre proper destí. Reculem per les múltiples corbes de la carretera de muntanya que ens va portar aquí i arribem a Ciutat de Guatemala, ens porta una hora travessar-la. El trajecte és llarg però parlant, escoltant música, llegint, escrivint, pensant ... passa prou bé.

L'Israel ens deixa un llibre que explica el calendari maia. L'any està dividit en mesos de 20 dies i cada dia té el seu nahual, és l'horòscop maia, cada dia és propici per a algunes coses i les persones nascudes en un nahual tenen unes certes característiques. Amb el llibre podem calcular el nostre, el meu és el Kej.

Ja de nit arribem al nostre allotjament, dins la reserva del Biotopo del Quetzal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada