dimecres, 21 de juliol del 2021

Cañón del Sumidero

El Cañón del Sumidero és un Parc Natural que es troba a una hora i mitja de Sant Cristóbal, en el qual el riu Grijalva recorre uns 25 km, des de la presa de Chicoasén, entre parets de 800 metres d'alçada. Arribem al parc i anem als miradors per veure el congost des de dalt. 


Després baixem a l'embarcador de Cahuaré, davant mateix de la presa, per recórrer el congost per dins però quan arribem està diluviant.


Ens plastifiquen com podem i pugem a la llanxa, ja no plou tant. Comencem el recorregut entre les altes parets i veiem alguns ocells entre l'espessa vegetació que les recobreix.


Veiem petites cascades i algunes formacions com l'arbre de Nadal i la Cova de Colors.


Sortim del congost i deixa de ploure, la barca segueix una estona de recorregut tranquil fins arribar a Chiapa de Corzo, un petit poble colonial al costat del riu Grijalva.


Abans de l'arribada dels espanyols, aquí hi tenien la seva capital la tribu dels chiapas. Amb la invasió, centenars de chiapas van preferir tirar-se pel congost abans que rendir-se. A la plaça del poble, envoltada per arcs per tres costats, hi veiem La Pochota, una centenària ceiba venerada pels indígenes que van fundar la ciutat, i La Pila, una bonica font del S. XVI d'estil gòtic mudèjar.


Fem una passejada pel poble i veiem l'església, en procés de restauració, al costat de la qual sota l'ombra d'una altra ceiba gegant tenim bones vistes al riu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada